Bidrager spil positivt til den mentale sundhed?

Selv om spil er vanedannende, har det nogle positive virkninger på den mentale sundhed. Disse fordele kan omfatte afslapning, komfort og subjektivt velbefindende. Hvis du spekulerer på, om spil er godt for dit mentale helbred, så læs videre. Denne artikel vil forklare nogle af fordelene ved spil. Fortsæt med at læse for at lære om spilafhængighed. Den kan også hjælpe dig med at forstå, hvordan du kan stoppe med at spille for altid. Her er nogle tips til at holde dit mentale helbred i skak.

Spilafhængighed kan bidrage positivt til den mentale sundhed

Hvis du er bekymret over din spilafhængighed, kan du overveje at gå til en støttegruppe for at lære at håndtere dine udløsende faktorer og holde op med at spille. Grupper som Gamblers Anonymous tilbyder social støtte, tips og opmuntring. Du kan også deltage i et SMART Recovery-program, som er en CBT-baseret tilgang til at overvinde trangen til at spille og forbedre din generelle mentale sundhed. Grupperne tilbyder onlinefællesskaber og lokale personlige møder for dem, der ønsker at deltage i et.

Afslapning

Forskning viser, at spil kan have positive og negative sundhedsmæssige virkninger. Selv om spil kan øge stressniveauet, kan det også indirekte forbedre sundheden ved at bidrage til en stærk lokal økonomi. Forskning viser også, at en lille mængde spil kan reducere stressniveauet og forbedre den mentale sundhed. Det er dog vigtigt at undgå spil, hvis det er muligt. Spil er ikke for alle, og det anbefales ikke til personer med alvorlige psykiske sygdomme. De, der ikke spiller, kan dog stadig nyde godt af de positive virkninger.

Comfort

Hvorvidt spil bidrager positivt til den mentale sundhed afhænger af personens situation. For dem, der oplever problemer med spil, kan adfærden påvirke familielivet, vennerne, karrieren og kulturen. Hvis det forekommer hyppigt, kan problemerne være langvarige. Spilproblemer kan være lette eller alvorlige og forekommer på et kontinuum. Folk kan opleve lejlighedsvis gambling, men ludomani kan forårsage alvorlige problemer med tiden.

Subjektivt velbefindende

Spillets indvirkning på ens mentale sundhed og subjektive velvære er blevet undersøgt i flere undersøgelser. I en nyere australsk undersøgelse undersøgte Ohtsuka et al. spillemaskinespillere og fandt, at deres lykke niveau var omvendt relateret til deres SOPGS score (subjektiv trivselsscore), en test designet til at skelne mellem forskellige subkliniske niveauer af spilleforstyrrelse. Forskerne stillede respondenterne i undersøgelsen en række spørgsmål om deres humør umiddelbart efter deres spilleaktivitet.

COVID-19-pandemien

På trods af begrænset empirisk dokumentation påvirker COVID-19-pandemien et bredt spektrum af sociale sundhedsdeterminanter, herunder spil og stofbrug. Under denne epidemi har folk, der allerede spillede regelmæssigt, øget deres aktivitet, og salget af alkohol og opioidoverdoser er steget med ca. 60 %. Onlinespilletjenester er blevet stadig mere populære, hvilket øger sandsynligheden for øget spilafhængighed. Stress, usikkerhed og afbrydelse af forbindelsen til ens sociale netværk kan være den perfekte opskrift på en spilafhængighed.

Problemspillere

Økonomiske skader er almindelige blandt problemspillere. Ifølge en undersøgelse i Queensland oplevede 83 % af problemspillere økonomiske problemer i forbindelse med deres spil. Dette tal er højere end forekomsten af problemspil i den almindelige befolkning. Ca. 30 % af newzealænderne kender en person med et spilleproblem. Ca. 8 % af newzealænderne rapporterede, at de havde oplevet skade på grund af problemspil. Økonomiske problemer kan spænde fra faldende opsparing til totalt tab af personlige ejendele.

Onlinespil

Ud over de positive virkninger på det fysiske helbred kan onlinespil også have psykologiske fordele, herunder forbedret mental sundhed. Tidligere undersøgelser har vist, at online-spil kan være forbundet med depression og stofbrug. Moderate niveauer af depression var forudsigende for højrisikospil. Der er dog behov for yderligere forskning for at fastslå, om onlinespil bidrager til depression. Den fremtidige forskning bør tage fat på disse spørgsmål. I mellemtiden er der flere strategier, der kan hjælpe onlinespillere med at forbedre deres mentale sundhed.