FIFA's etiske kodeks godkendt

FIFA's eksetiske kodeks er blevet godkendt af FIFA-organisationens eksekutivkomité. Den træder i kraft næste år som en yderligere foranstaltning til at beskytte fans og spillere mod korrupt praksis fra fodboldforbundets side.

Kvalifikation til VM i fodbold

Det er ingen hemmelighed, at FIFA's VM-kvalifikationsproces kan være forvirrende. Det skyldes, at der er to måder at kvalificere sig til VM på. Den første måde er gennem de almindelige kvalifikationsturneringer.

Den anden måde at kvalificere sig på involverer playoff-systemet. Ved denne metode går de bedste hold fra hver gruppe i kvalifikationsrunderne videre til VM. Der er også fire yderligere hold, som bestemmes gennem slutspillet mellem de bedste andenpladser i hver gruppe. Disse kaldes "1/3"-pladserne.

Begge disse metoder har til formål at give hvert af de tre kontinenter og otte regioner i verden en chance for at deltage i et verdensmesterskab. De europæiske nationer har ret til 16 billetter, mens Asien og Afrika hver får 8 billetter. Det Oceanske Fodboldforbund vil dog ikke være repræsenteret ved VM.

Der er seks forskellige konføderationer, der spiller kvalifikationskampene: CONMEBOL, FIFA, AFC, UEFA og IFAF. Hver af disse konføderationer arrangerer en rundturnering, hvor hvert hold kan spille mod alle andre hold i deres gruppe én gang.

FIFA's etiske komité

FIFA's etiske komité har til opgave at udrydde korruption. Men komitéens troværdighed er plettet af Panama Papers-lækagen. Det har ført til beskyldninger om, at etikkomitéen bruges til politisk vinding.

Den er også blevet hæmmet af regler om beskyttelse af privatlivets fred. Disse regler begrænser, hvordan oplysninger om igangværende undersøgelser offentliggøres. F.eks. kan FIFA's etiske komité ikke offentliggøre navnene på embedsmænd, før sagen er afgjort.

Komitéen blev dannet i 2012. En af dens vigtigste funktioner er at undersøge påstande om forseelser. En nøgleperson er Juan Pedro Damiani, en uruguayansk advokat. Han har forbindelser til en mistænkt i korruptionsskandalen.

En anden er Michel Platini, som var formand for FIFA's eksekutivkomité fra 2010 til 2015. I 2011 modtog han en mystisk betaling på 2 millioner dollars fra Blatter. Trods påstande om, at det var en økonomisk fejl, var betalingen i strid med FIFA's etiske retningslinjer. FIFA's etiske komité fandt dog, at der ikke var tale om bestikkelse.

FIFA 21 fortsætter fremgangen på PS5 og Xbox S/X fra Xbox One
Det seneste spil i FIFA-serien, FIFA 21, byder på en ny række funktioner, forbedringer og modeller til serien. Disse omfatter LiveLight Rendering, Haptic Technology, forbedrede fysiske kampe, Next Level Player Realism, Total Matchday Experience og Atmospheric Audio.

Selv om titlen har fået en del kritik, har den også sine positive sider. Den har ingen loading-skærme, og den indlæser kampe hurtigt. Ligeledes har den forbedret grafik, modeller, teksturer og spiltilstande. For eksempel har den en bonussektion og en ny Big Goal Moments-funktion.

Ligeledes har titlen en cross-progression-funktion, der lader spillerne deltage i FUT-tilstanden på én konsol og overføre den til den næste generation. Selvom det ikke er helt cross-platform, er det en god start.

Derudover er spillet tilgængeligt på flere platforme, herunder Xbox One, PlayStation 4, Xbox Series S og PlayStation 5. I modsætning til tidligere titler er det ikke udviklet under COVID-19-begrænsninger.

En gratis opdatering vil snart blive frigivet for at forbedre titlens grafik og indlæsningstider. EA har dog ikke meddelt, hvornår disse opdateringer vil blive gjort tilgængelige for alle brugere.

FIFA's eksekutivkomité godkender et etisk kodeks
FIFA's eksekutivkomité har for nylig godkendt et nyt etisk kodeks. Beslutningen blev truffet på baggrund af beskyldninger om korruption i fodboldverdenen.

Sepp Blatter, den tidligere præsident for FIFA, er under strafferetlig efterforskning af den schweiziske statsadvokat. Han undersøges også for at have modtaget to millioner FIFA-dollars som gaver.

Et andet medlem af FIFA's eksekutivkomité, Mohammed bin Hammam, er blevet udelukket fra at deltage i internationale konkurrencer i otte år. Mohamed Bin Hammam, der er tidligere FIFA-embedsmand, var medlem af FIFA's eksekutivkomité i 2008 til 2011.

I sidste uge afslørede en rapport fra FIFA's etiske komité, at to medlemmer af FIFA's eksekutivkomité er genstand for en undersøgelse. Den tidligere FIFA-næstformand Angel Maria Villar og Franz Beckenbauer blev suspenderet for at have nægtet at samarbejde i en undersøgelse.

En af de mest grelle etiske overtrædelser, som den etiske komité afslørede, vedrørte Englands bud på at være vært for VM i 2018. Det blev konstateret, at det bydende hold ikke overholdt det etiske kodeks på trods af, at det imødekom den tidligere FIFA-funktionær Jack Warners ønsker.