Hvordan man spiller på væddeløb

Hestevæddeløb er en sport med mange forskellige muligheder for væddemål. Den stammer helt tilbage fra begyndelsen af 1600-tallet i Storbritannien under kong James I. Folk kan satse på hestenes endelige placering i et løb. Nogle væddeløbsbaner forbyder denne praksis, mens andre tillader det. Uanset om du ønsker at satse på vinderen af et hestevæddeløb eller blot satse på en favorithest, er der mange muligheder for væddemål.

Hver vej dobbelt

En Each-way double er en form for væddemål, hvor du placerer ét valg i to forskellige løb. I denne type væddemål er det bedste resultat, når begge valg vinder. Det næstbedste resultat er, hvis begge valg mindst placerer sig. Placeringsdelen af en Each-way double er ikke lige så indbringende som en kombination af sejr og placering, men du kan stadig tjene penge ved at placere doublen.

Each-Way-dobbeltspil er ikke så almindeligt, som det var engang. Normalt skal du anmode om en særlig spilleseddel for at foretage et sådant væddemål. Dette er kun muligt på visse sportsgrene, men det er stadig muligt at placere flere Each-Way-spil.

Outsider vs. favorit

Når der spilles på hestevæddeløb, er den klassiske kamp mellem favorit og outsider stadig en glimrende måde at vinde på. Hvis du nogensinde har satset på en hest, der har været storfavorit for derefter at se den tabe til outsider, vil du forstå værdien af at satse på outsiderne. Det samme gælder for golfvæddemål. Outsidere kan give gode væddemål, hvis du vælger de rigtige heste til de rigtige priser. Du bør dog aldrig satse blindt på en favorit. Du kan ende med at miste din betting bankroll, hvis du gjorde det.

Selvom det altid er en god mulighed at satse på outsiderne, er det ikke en sikker ting. Det er bedst kun at satse på en outsider, hvis du har råd til de lave odds. I de fleste tilfælde vil det at satse på outsider være mere værd end et par procent af oddset. Et godt eksempel på en outsider er en hest, der er et 40-1 longshot. Ligeledes har et 33-1 longshot potentiale til at komme ind på anden- eller tredjepladsen.

Pris

Startprisen (SP) for et løb fastsættes af bookmakerne på banen. Væddemålsbørserne har dog en større indflydelse på SP i dag end tidligere. Dette skyldes til dels de øgede væddeløb og det faldende antal deltagere på væddeløbsbanerne. En anden medvirkende faktor er brugen af stikprøvestørrelse til at fastsætte SP for et løb. Denne metode sikrer, at mindst halvdelen af bookmakerne har tilbudt en prøvepris.

Mindste indsats

Love om minimumsindsatser er en populær måde for væddeløbsdeltagere at satse på hestevæddeløb på. Denne enkle regel kræver, at bookmakerne skal lægge prisen for at vinde et bestemt beløb. Den blev først indført i New South Wales i 2014 og er blevet kopieret af alle australske stater. Dens enkelhed og effektivitet har gjort den populær blandt både spillere og layere.

MBL-lovgivningen gælder for væddemål på hestevæddeløb i Australien. De bestemmer det laveste beløb, som en spiller kan vinde, og det maksimale beløb, som en bookmaker må afvise et væddemål. Denne grænse er baseret på det beløb, som spilleren kan vinde, minus indsatsen. Nogle australske væddeløbsbaner har forskellige minimumsgrænser for indsatser, og det er bedst at konsultere reglerne, før du placerer et væddemål.